Դե,իհարկե բոլորս էլ գիտենք,թե ինչքան կարևոր են կենդանիների խնամքը (կատուների խնամքը, շների խնամքը) և կերակրումը: Հինգ տարածված միֆեր շների և կատուների կերակրման մասին:
1.Եթե ձեր ընտանի կենդանին թաց և չոր կեր է ուտում, ապա դրանք պետք է լինեն նույն ապրանքանիշից:
Մեր կարծիքը՝ սա ամենևին էլ անհրաժեշտ չէ, ավելի կարևոր է ընտրած կերերի որակը և դասը։ Այս միֆին կողմնակից են և սատարում են շատ ու շատ արտադրողներ, որոնց շարքում, ի թիվս այլ բաների, կան նաև ցածրորակ կերեր: Այս կերպ հնարավոր է լինում վաճառել մի քանի էժան պահածո՝ և «բեռնելու» չոր կեր,դե իհարկե ձևավորել հաճախորդի մոտ իրենց կերը գնելու սովորություն։ Այսպես ասվում է, որ կան բազմաթիվ օրինակներ բարձրորակ արտադրողների, որոնք արտադրում են միայն չոր կամ միայն թաց կերեր: Եվ եթե ձեր շունը կամ կատուն սիրում են ուտել չոր կեր ինչ-որ XXX ապրանքանիշից և պահածոներ ինչ-որ YYY ապրանքանիշով,ապա ինչու՞ մերժել նրան այդ հաճույքից: Կենդանիների կերի արտադրությունն աշխարհում կազմակերպվում է այնպես, որ յուրաքանչյուր գործարան մասնագիտանում է կամ չոր կամ թաց կերի մեջ։ Տարբեր բրենդներ գործարանում պատվեր են տալիս իրենց արտադրանքը օրիգինալ բաղադրատոմսով արտադրելու համար։ Այսպիսով, նույն ապրանքանիշի չոր և թաց կատուների և շների կերերը կարելի է արտադրել տարբեր երկրներում կամ նույնիսկ աշխարհի տարբեր մասերում։ Հետևաբար, ապրանքների որևէ «նույնականության» կամ «համատեղելիության» մասին խոսք լինել չի կարող։ Եթե վերցնենք նույն գործարանում արտադրված տարբեր ապրանքանիշերի պահածոներ, ապա կտեսնենք, որ դրանք ունեն նմանատիպ փաթեթավորում, խտություն և բաղադրություն։ Իհարկե, յուրաքանչյուր ապրանքանիշ ունի իր բաղադրատոմսը, բայց նույն գործարանում օգտագործվում են նույն բաղադրիչները, որոնցով կարելի է դատել, այդ թվում՝ որակը։ Դժվար թե նույն գործարանում արտադրվի պրեմիում և էկոնոմ դասի կատվի կամ շան կեր:
2.Չոր կերակուր ուտելը կարող է առաջացնել տարբեր հիվանդություններ:
Մեր կարծիքը՝ լավ որակի չոր կերը բավարար ջրի քանակով չի վնասի։
Չոր կերը կատուների և շների համար. օգուտներ և վնասներ
Կատուների և շների հիվանդությունները առաջանում են տարբեր պատճառներով: Անորակ թաց և չոր կերը իսկապես կարող է հանգեցնել կատուների և շների նյութափոխանակության խնդիրների կամ ժառանգական հիվանդությունների ի հայտ գալուն: Ճիշտ ընտրված բարձրորակ կերերը (չոր թե թաց) չեն կարող վնասակար լինել կատվի կամ շան առողջության համար։ Ավելին, կենդանիները, որոնք սնվում են հավասարակշռված կերերով, ապրում են երկար և լիարժեք կյանքով։
3. Եթե ընտանի կենդանին կերը ուտելուց իրեն լավ է զգում, ապա սննդակարգը փոփոխելու կարիք չկա:
Մեր կարծիքը. Առողջ կենդանիներին խորհուրդ է տրվում պարբերաբար կերը փոփոխել:Այստեղ հիմնական բառը «առողջ ընտանի կենդանիների համար»-ն է: Սա լավ հասկանում են ալերգիկ շան կամ կատվի տերերը, ովքեր փորձել են մի քանի տասնյակ կեր, մինչև գտել են ճիշտը։ Այս դեպքում սննդակարգը չպետք է փոփոխվի։ Բայց առողջ կենդանու համար, առանց քրոնիկ հիվանդությունների, իմաստ ունի ժամանակ առ ժամանակ փոխել սնունդը (3-6 ամիսը մեկ): Առանց որակի նշաձողն իջեցնելու, իհարկե։
4. Անասնաբույժը/բուծողը միշտ խորհուրդ են տալիս ճիշտ կերը և կենդանիների տերերը պետք է հետևեն դրան
Մեր կարծիքը. մասնագետների կարծիքը պետք է լսել միշտ:
Կենդանիների բուծողներից շատերն իսկապես սիրում են կենդանիներին և միայն լավագույնն են ցանկանում նրանց համար: Բայց ընտանի կենդանիներ բուծելն ու վաճառելը, առաջին հերթին, բիզնես է, իսկ կերի վաճառքի և կոնկրետ ապրանքանիշերի առաջմղման միջնորդությունը լրացուցիչ եկամտի աղբյուր է։ Հետևաբար, այն ամենը, ինչը խորհուրդ է տալիս բուծողը, պետք է լսել, բայց չընդունել որպես վերջնական ճշմարտություն: Անասնաբույժների հետ ամեն ինչ մի փոքր ավելի բարդ է: Անասնաբույժն ունի բժշկական կրթություն (և, հետևաբար, հավատարիմ է «մի վնասիր» սկզբունքին) և իսկապես կարող է խորհուրդ տալ «ճիշտ» կերը՝ կենդանու առողջական վիճակին համապատասխան: Կատուների և շների հայտնի կերերի արտադրողներն ունեն անասնաբուժական կերերի շարքեր, որոնք նշանակվում են հատուկ հիվանդությունների ժամանակ:
5. Առանց հացահատիկի կերն ավելի լավ է, քան հացահատիկի վրա հիմնված կերը:
Մեր կարծիքը. եթե կենդանին չունի հացահատիկի հանդեպ անհանդուրժողականություն, ապա հացահատիկի պարունակությամբ որակյալ կերերը ոչ ավելի վատն են, քան առանց հացահատիկի:Շատերը կարծում են, որ Հոլիստիկ կերը պետք է լինի առանց հացահատիկի: Սա սխալ է. Հոլիստիկայի մեջ որպես ածխաջրերի աղբյուր կարող են օգտագործվել ինչպես հացահատիկները, այնպես էլ բանջարեղենը (օրինակ՝ քաղցր կարտոֆիլը), կամ հատիկաընդեղենը (ոլոռ, ոսպ և այլն)։ Որպես ընդհանուր կանոն, որքան ցածր է ածխաջրերի աղբյուրի գլիկեմիկ ինդեքսը (GI), այնքան ավելի «առողջ» կարելի է համարել այդ կերը:
Հետևելով շան և կատվի խնամքին և կերակրման ճիշտ բանաձևին՝ Դուք կերկարացնեք նրա կյանքը: